Připravte si tři hrnce.
Omyté maso vložte do hrnce s pivem a dolitou studenou vodou, přidejte bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vařte, až bude maso měkké.
Alternativně lze omyté maso společně s tvrdou zeleninou zavakuovat a nechat táhnout při teplotě 65 °C 14 hodin.
Zatímco se maso vaří, pokračujte v přípravě zeleniny do polévky. Oloupejte řepu a nakrájejte ji na nudličky. Dejte ji do druhého hrnce a podlijte ji částí vývaru z vařeného masa. Vařte, dokud nebude měkká. Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kolečka/nudličky.
Jakmile je maso hotové, vyndejte ho a odložte stranou. Vývar sceďte. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a ve třetím hrnci ji orestujte na sádle. Přidejte k ní kořenovou zeleninu a vše společně orestujte. Základ zalijte vývarem z masa.
Do polévky přidejte nastrouhané zelí, uvařenou řepu, rajčata nakrájená na malé kostičky a vše povařte asi 30 minut. Maso nakrájejte na malé kostky, vložte do polévky a vše společně provařte.
Podávejte se zakysanou smetanou a s nasekanou petrželovou natí.