Připravíme marinádu, smícháme a pivo přidáme nakonec. Marinádu procedíme přes síto, aby v ní nebyly větši kusy. Proceděnou marinádu napícháme do opláchnutého masa a zbytkem (včetně neproceděné části) potřeme maso na povrchu. Necháme v lednici odležet do druhého dne.
Maso podložíme cibulí a kořením, podle tučnosti kýty případně přidáme trochu piva a necháme péct zakryté poklicí v předhřáté troubě cca 3 hodiny při 120 °C. Poté podlijeme pivem, odendáme poklici a necháme dopéct při 180 °C ne více než půl hodiny.
Po upečení vyndáme maso a necháme vychladnout. Do kastrolu nalijeme vodu a odvaříme nápeky, tím vyrobíme i omáčku. Procedíme přes síto koření a omáčku uschováme.
Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky, které před podáváním lehce opečeme na pánvi.
Dobré s knedlíkem a zelím.